מהגינה את הצלחת
מהגינה (של חברה) אל הצלחת...
והפעם ארטישוק .​

עכשיו הוא בשיא העונה. הארטישוק בולט במדפי הסופר. אל תדלגו עליו במדפי החנויות. תצרכו אותו ותהנו מכל עלה.
אחד הצמחים הכי טובם לבריאות הכבד . מגן על הכבד, מרפא את תאי הכבד. הארטישוק עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, וחומרים פעילים נוספים (בעיקר העלים, מהם מכינים תמצית ריפוי).הארטישוק טוב לטיפול בעודף כולסטרול וטריגליצרידים (שומנים בדם).מוריד רמות סוכר בדם, טוב לטיפול בדלקות מפרקים, ולבעיות במערכת העיכול.
אפשר לאכול אותו מבושל- שוטפים היטב ומעבירים לסיר, מכסים במים, חותכים לימון פנימה וקצת מלח. וזהו...מבשלים עד שמתרכך (כחצי שעה).
כקינוח או חלק מכל ארוחה.

שני טיפים (עוד מבית אימי):
1- את המים שבהם בושל הארטישוק אל תזרקו. תכינו מהם מרק/ רטבים או תשתו אותם (בתנאי שאין בהם הרבה מלח) . כי הם מלאים בחומרים טובים לגוף.
2- את הארטישוק אפשר ומומלץ לאכול גם חי (לא מבושל). הוא בשרני, ויש לו טעם אגוזי טעים בהחלט. היתרון בחי-מלבד הטעם הוא שיש בו יותר ויטמינים שיורדים בבישול.
שימו לב, אוכלים רק את החלק העליון של העלה, אחרי שתולשים מראש הארטישוק. ובסוף מסירים בעזרת סכין (אפשר גם בלי) את השערות מראש הארטישוק, ואוכלים אותו בתאבון. את הראשים של הארטישוק יש שממלאים או מבשלים חתוך כתוספת.
ב...ת...א...ב...ו...ן
 
לייעוץ או לטיפול, מוזמנים ליצור קשר
יעל בדרך טבעית 050-2242594 או לשלוח פנייה כאן 
050-2242594
yelhamias@gmail.com
כתובת הקליניקה: כפר ורדים, מירון 150
x

#{title}

#{text}

#{price}