מהגינה את הצלחת
והפעם גדילן מצוי
בחודשי האביב זה הזמן בו רואים את פריחת הגדילן בשפע ובשיא תפארתו בצידי הדרכים בארץ. פרח קוצני סגול מרהיב ביופיו.
 כשהפרחים הסגולם הופכים את גוונם ללבן, ניתן למשוך מתוכו (בזהירות) את הזרעים החומים, ולצרוך אותם. אפשר לטחון אותם ולהוסיף אותם לשייק או לסלט. או לבשל כמות של כף זרעי גדילן עם כוס מים, לקרר, לסנן ולשתות לרוויה, ובכך להנות מסגולותיו הרפואיות הרבות: החל מריפוי הכבד, טיפול בשומנים בדם וכולסטרול, בעיות מחזור ועוד. לצד השימוש הרפואי, מקובלים גם שימושים קולינריים בחלקי הצמח השונים: העלים והגבעולים הצעירים משמשים להכנת סלטים, מיצים וכירק מבושל. דרך אגב, הזרעים הקלויים שימשו בעבר כתחליף לקפה.
ברפואת הצמחים המודרנית נחשב הגדילן לצמח עדין ונטול רעילות עם דגש על הגנה מפני גורמים רעלניים שונים, והוא מתאים לשימוש ממושך.


 
לייעוץ או לטיפול, מוזמנים ליצור קשר
יעל בדרך טבעית 050-2242594 או לשלוח פנייה כאן 
050-2242594
yelhamias@gmail.com
כתובת הקליניקה: כפר ורדים, מירון 150
x

#{title}

#{text}

#{price}